zaterdag 16 oktober 2010

Social Media, Tanya Joosten en Shannon Ritter


Nog het hoofd vol van de iPad-eredienst (zie hiervoor) snel naar het Marriott Hotel aan de overkant voor een andere Discussion Session over Social Media.
Hier hetzelfde beeld: een stampvolle zaal, mensen op de gang en over het algemeen dolenthousiast. Weliswaar is er nog weinig sprake van beleid en implementatie, gestructureerd gebruik en resultaat. Laat staan evidence based rendementsverslag maar het optimisme over de gebruiksmogelijkheden is (hier) groot.
De vragen die opkomen gaan over de manieren van gebruik, de veiligheid, de ethische kwestie en het kostenaspect. Algemeen is wel de gedachte dat het geen zin heeft het gebruik van Social Media te verbieden of aan strakke regels te onderwerpen. Het is als een ballon of een waterbed: als je ergens knijpt of drukt verplaatst de energie zich en ontstaat elders een uitstulping of activiteit.
Concrete antwoorden over implementatie blijven vaak uit maar er is een grote wens en bereidheid ervaringen uit te wisselen en samen te werken.
Binnen de context van Educause is inmiddels een community opgestart waarbinnen de informatie over Social Media wordt verzameld. Artikelen, filmpjes, Tweets van alles is er te vinden.
Via de site http://www.educause.edu/cg te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten