vrijdag 15 oktober 2010

The Landscape Is Changing Faster Than You Are: Here's Why

Kijk dat mag ik nu graag zien na de lunch: 2 heren die weten waar ze het over hebben en ietwat arrogant maar in een goede vorm van teamteaching de boel even uitleggen.
David J. Staley - niet voor niets 'director van Goldberg Cneter for Excellence in Teaching' - en Dennis A.Trinkle (Provost en Chief Academic Officer) praten ons even bij. Rustig maar dwingend.
Ook hier aandacht voor de herwaardering van de 'middle skills' maar dan wel in een snel veranderende context. Dat het snel gaat met veranderingen moge blijken uit deze sheet over de tijd nodig voor het bereik van (technische)vernieuwingen.

'The future is already here, it's not just very evenly distributed'. (William Gibson)
Dan moet je je als College of universiteit wel de vraag stellen: wat zijn de implicaties en 'what does that mean to me?'. Gaat dan niet om 1 antwoord maar veeleer de vraag 'wat willen we zijn?'.Temeer omdat "the locus of student learning is moving outside traditional universities and colleges."
Dus ook hier de opmerking dat onderwijsinstellingen om te overleven moeten veranderen van centra van informatie en kennis naar netwerken van professionele relaties.
Dit ook al omdat studentenpopulatie steeds meer verandert. Zie bijgaande sheet die de beslissng van dit kabinet om oudere deelnemers niet meer te bekostigen wel in een perspectief plaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten