woensdag 13 oktober 2010

Educause nu echt begonnenDeze look alike van de Rijdende Rechter (maar dan nog meer ADHD) heet Gary Hamel. Managementgoeroe met een rijk verleden als professor(o.m. London Bussines School),consultant en publicist. Hij opende vanmorgen om 08 uur (!!!) de conferentie met een inspirerend betoog over "Reinventing Management for a Networked World". Kort gezegd kwam zijn verhaal erop neer dat het zittende management van grote bedrijven en/of non-profitorganisaties in het huidige snel veranderende tijdsgewricht vooral in de weg zit als het om vernieuwing gaat. Als ze al wat zinvols zouden kunnen doen is het medewerkers faciliteren om het heft in handen te nemen. Grappig dan het masochisme van datzelfde management te constateren. Niemand van de toch talrijk aanwezige managers in de zaal kwam het toneel op met een honkbalknuppel (we zijn in de USA) om de heer Hamel een lesje te leren. Geen enkel CvB-lid verliet verontwaardigd de zaal. Iedereen bleef gedwee zitten om 5 kwartier te horen dat ze toch echt het werk door anderen moeten laten doen. Overigens een motiverende opsteker voor de docenten, de studenten en de andere medewerkers in de school die door Gary Hamel uiteindelijk werden aangemerkt als de dragers van de vernieuwing.
De sheets van zijn betoog zijn - dankzij de alertheid van Ellen Elemans (CvI)-nu al te vinden op http://www.flickr.com/photos/cviweblog/sets/72157625033549407/show/.

Nadien brak de conferentie echt los. Vandaag 232 activiteiten en een beurs met omtrent 260 standhouders.
Uit zelfbescherming gekozen voor een selectie van twee zelf ingestelde tracks: ' Social Media' en 'Leiderschap in een tijd van Transitie'. Dankzij de electronische itenary kun je heel makkelijk - thuis of ter plekke - je eigen programma samenstellen en desgewenst in de hall uitprinten.

Deze dag zag er dus voor mij alsvolgt uit:

- 10.30 How to Use Social Media. Verslag volgt maar het was inhoudelijk en
didactisch een ramp.
- 11.30 Top-10 Questions Social Media. Topper, tijdens de bijeenkomst werden door de
aanwezigen 400 Twitters gestuurd naar de inleiders.
- 01.30 Leading successful Change, Open university Engeland. Intrigrerend voorbeeld
van aanpassing aan nieuwe tijden.

- 01.50 Pima County CC over begeleiding studenten en voorkoming uitval. Daar moet
Jan van Zijl heen.Het kan beter en voor minder geld.
- 02.30 Leadership Transitions: Research and Experience. Gortdroog en begrijp nu
waarom Amerikanen het nooit over didactiek hebben. Sommigen lijken geen eens
te weten wat het is.
- 03.30 Social Media: understanding the Policy etc. Juridisch en inhoudelijk correct.
Maar uitgevoerd met een Prezi zooming presentation editor. Het nieuwe
speeltje na PowerPoint.
Als je dat nog niet beheerst word ik er als toeschouwer bloednerveus van!

Na afloop toch maar even gaan uitwaaien op Huntington Beach. Daarna geprofiteerd van de seniorenkorting bij Norms (We never close) en dus voor 11.23 $ heerlijke gegeten.
Wilde vervolgens verslag maken van bovenstaande activiteiten maar bleef hangen bij het "Breaking News" rond de Chileense mijnwerkers en een debat tussen twee senaatskandidaten uit Delaware (CNN). Dat gaat er soms stevig aan toe!
De verslagen dus maar morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten