maandag 11 oktober 2010

Morgen begint het !


Gisteren en vanndaag nog even relaxen maar morgen begint het!
Overigens heb ik me vandaag wel ingeschreven, heb het slagveld van de conferentie verkend en als voorbereiding het nodige gelezen en gezien.
Maar eerst nog maar even wat losse observaties over het 'leven' in Californie,de media en de sfeer.

Huntington Beach

Zoals gezegd de afgelopen dagen en met name zondagmiddag - naast orientatie en bezoek Tiger Woods Learning Center(verslag volgt!) - verpozing gezocht langs het strand. Ben nu eenmaal nagenoeg op de vloedlijn geboren, heb mee een strandtent gerund en verkies dus verre de zee boven de natuurparken of het binnenland.
Vooral later op de middag, bij lage zon en harde schaduwen hangt er, mee door de retro-architectuur, de sfeer van Edward Hopper.Het nieuwe boek van van Brett Easton Ellis ('de Figuranten',hard en decadent)zou zich hier hebben kunnen afspelen.
In het straatbeeld valt op dat qua kleding de verschillende typen meer uitgesproken zijn dan dat bij ons het geval is. Natuurlijk ook hier veel slecht geklede middle-of-the-road maar afwijkend is hier ook echt afwijkend. Punk is echt punk compleet met hanenkammen met 20 centimeter lange punten,tattoos en gothic beschilderde lijkwagens. Cowboys zijn echt cowboys en de Harley Davidsonclub is ook manifest aanwezig. Veel (oude) hippies en op de boulevard een soort markt van psychedelische artikelen waar zelfs de hond van kan profiteren.
Daarnaast de typiche WASP, de 'witte angelsaksische amerikaan'die denkt het land te runnen. Op de televisie vaak te bewonderen in Washington of New York als het gaat om politici, advocaten, ondernemers of bestuurders in onderwijs etc. Keurig gekapt, gouden bril, door de week een iets te glimmend kostuum maar nu een gestreken witte polo en een bermuda met vouw. Het ideale CvB-lid zal ik maar zeggen. De (slanke) echtgenote er keurig gekapt naast en de Lacoste-kinderen deemoedig in het gevolg. Dat wordt schrikken als straks de marihuana gelegaliseerd wordt! (is hier discussie!)

Langs het strand wordt, op een betonnen pad, door ouders met kinderen, vrienden en stellen enthousiast gefietst (op pastelkleurige beachcruisers) en gejogged. Veel Bluetooth oortjes voor de mobiele telefoon en door mijn iPod heen hoor ik zelfs hoe al fietsend echtelijke ruzies worden bijgelegd.

Dogbeach


Over honden gesproken: ten noorden van het centrum is een Dogbeach (anderhalve mijl lang)waar honden vrij mogen rondlopen. Schijnt het beste hondenstrand van de USA te zijn. Niet geteld maar deze zondagmiddag moeten het er meer dan duizend zijn. Bij de opgangen stalletjes waar burgers geld verzamelen voor het schoonmaken en onderhoud.
Alle t-shirts en polo's 15 $.

De Campers

Zou - zelf een enthousiaste camperaar zijnde - nog even terugkomen op dat fenomeen.
Langs het strand staan op speciale parkeerplaatsen campers van wel 35 - 35 feet, zeg maar 12 meter. Om het thuisfront te informeren wilde ik een paar foto's vann dichtbij maken. Beleefdheidshalve een ogenschijlijk rasechte Amerikaanse familie met wel vier van de joekels even gevraagd over fotograferen geen bezwaar zou zijn. Bleek de familie van Slooten. Na een avontuur in Nieuw Guinea in 1956 geemigreerd naar Canada en later in Californie terecht gekomen.Daartoe uitgenodigd dus maar blijven eten en de volgende dag,als dank, de jarige zoon een sixpack of beer gebracht. Eerdere aanbieding van een fles wijn werd gedecideerd van de hand gewezen. "Wine is for gays!" Terwijl ik toch heel wat homovrienden heb die bier drinken en hetero's die van wijn houden! Heb wel beloofd de groeten over te brengen aan een oude collega uit Nieuw Guinea die inmiddels twee straten bij mij vandaan woont.


De media

Kijk vooral naar CNN omdat de rest niet veel informatie oplevert of niet om aan te zien is. De verkiezingen spelen een belangrijke rol en - zoals altijd - daarbinnen de economie een hoofdrol.Verder een beetje integratie, veiligheid en Israel.
Opvallend veel aandacht voor pesten (bullying). Dr.Phil en anderen hebben het er maar druk mee.
Zondagmorgen in "Reliable Sources" een voortreffelijk interview met Bob Woodwaard over zijn nieuwe boek "Obama's Wars". Werkelijk een half uur topcollege journalistiek en het terugkijken waard.

De inschrijving Educause

Vanmiddag alle plichtplegingen voor de inschrijving en accreditatie als journalist afgerond. Ziet er - naast het Hilton en op een steenworp afstand van Disneyland - allemaal indrukwekkend uit.Maar nu nog leeg. Veel vriendelijke mensen en het lijkt een onmogelijke opgave om de enorme Exhibition Hall met 250 standhouders op tijd klaar te krijgen.
Ter voorbereiding ook een artikel gelezen in de New Yorker (makkelijk naar de IPad te downloaden)over de stand van het Amerikaanse onderwijs. Daar wordt je nu weer niet echt vrolijk van.

Terugkomend van het Conferentiecentrum gegeten bij NORMS Restaurants. "Where life happens" "We never close: 24/7" Opgericht in 1949 door Norm Roybark en nu 17 vestigingen in het zuiden van Californie. Over de top! Je snapt niet dat het kan voor dat geld: sirloin steak met 2 gebakken eieren, pancakes en salade voor 9 $, onbeperkt dietcoke en ijs toe. Kosten 11.82 $ omgerekend 8.48 euro. Nog vriendelijke bediening en lekker ook. Tegelijkertijd enige wroeging als je op verschillende plekken mensen de hele dag langs de weg ziet staan met een soort aanwijspijl verwijzend naar een uitverkoop, aanbieding of faillisementsexecutie. Ook dat is Amerika.
Afin morgen maar aan het werk als de Garmin-GPS me tenminste brengt waar ik wezen moet want die haalt het niet bij de TomTom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten