vrijdag 15 oktober 2010

Next Generation Learning Challenges

"With funding from the Bill & Melinda Gates Foundation, EDUCAUSE is embarking on a new effort to identify and scale technology-enabled approaches that dramatically improve college readiness and completion, particularly for low-income young adults. In this interactive session, attendees can learn more about Next Generation Learning Challenges, including future grant opportunities, and participate in an open dialogue with initiative staff".

Bill Gates duikt op. Terwijl de stand van Microsoft op de beurs van bescheiden omvang blijkt wordt hier even 20 miljoen dollar ingezet om het (beroeps-)onderwijs te verbeteren. De sessie is eigenlijke bedoeld om potentiele aanvragers te informeren over de procedure maar blijkt veel leuks op te leveren.

Allereerst bewijst de heer Ira H.Fuchs de leider van het programma Next Generation dat je digibeet kan zijn en je toch met onderwijsvernieuwing kan bezig houden. Tijdens zijn deel van de presentatie vliegt de volgorde van de sheets heen en weer en hij bestaat het zelfs steeds achterom naar het scherm te kijken om te controleren of de sheet achter hem wel gewisseld is zoals op de laptop voor hem. Compleet met het uitgestreken gezicht is dat reden voor vrolijkheid. Bij mij althans.

Daarna neemt zijn wat meer ICT-vaardige assistente het gelukkig over en zij weet de goed gevulde zaal in enkele minuten te veranderen in een "Open Space"-bijeenkomst waarin de goede ideeen over vernieuwingsprojecten op 3 whiteboards worden geinventariseerd en beoordeeld.
Wordt goed gedaan. Al wandelend langs de borden gesproken met mensen van Maricopa Community Colleges, herinneringen aan Paul Elsner opgehaald en ze uitgelegd dat het Student Service Center (ze brachten het hier als idee aan) o.m. bij KWCI al in praktijk wordt gebracht.
Het staat bovenaan rechts op het white board.


Overigens kunnen Nederlandse scholen ook een aanvrage indienen mits gecombineerd met een Amerikaans Community College. Wel even doorwerken in de herfstvakantie maar het kan nog!
Informatie zie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten